Mely konyhai eszközökre van igazán szükségünk

Semmi sem jobb, mint egy szép, házi készítésű étkezés. Olcsóbb, egészségesebb és összességében kielégítőbb, ha csak fagyasztott pizzát tesz a sütőbe, vagy drága előételeket rendel. Ha a hosszú munkaidő és az ingázás nem mindig hagy elég időt a konyhán töltésre , ne aggódjon! Ezek a kötelező konyhai eszközök garantáltan időmegtakarítók, és még a kevésbé tehetséges szakácsok számára is segíthetnek ízletes receptek elkészítésében.

A menő konyhai eszközök listája napról napra nő. Úgy tűnik, hogy mindenkinek van egy főzõ. De ha nem akarsz a végén sok olyan dolgot kitölteni a konyhaszekrényedben, amelyet időnként használsz – vagy ami még rosszabb, soha -, akkor segíthetünk!

Egy egész fiók tele konyhai eszközökkel, és nem igazán tudod, mikor használtad utoljára egyik vagy másik tárgyat? Ha most elfogottnak érzi magát, ez a cikk néhány tippet ad arról, hogy mely konyhai eszközök hasznosak valójában. Más berendezéseket viszont tiszta lelkiismerettel lehet kitisztítani vagy odaadni. Legtöbbször ezek a felesleges edények csak meghatározott célokra költöztek be a konyhánkba, és más feladatokra nem használhatók.

Jó példa erre az ananász- vagy dinnyevágó. Egyrészt legalább az emberek rendszeresen esznek ananászt vagy dinnyét, másrészt a vágókészülékek nem használhatók más gyümölcsökhöz vagy zöldségekhez. Az edények egyetlen tényleges funkciójukon kívül csak azért tehetnek helyet a konyhánkon, amelyet esetleg sokkal jobban felhasználnánk és szükségünk lenne rá.

Vágódeszka

A vágódeszkák megvédik a munkafelületet, és mindenekelőtt praktikusak és funkcionálisak. A túl kicsi deszkák gyorsan korlátozhatják a vágási munkát, mivel a zöldségek fele gyakran a tábla mellé kerül. A túl nagy táblák megnehezítik a vágott termék biztonságos és könnyű behelyezését az edénybe. Ezért három közepes méretű tábla ideális a halak, húsok, zöldségek és gyümölcsök vágására. A táblák szétválasztása az adott ételhez higiénikusabbá teszi a konyhában való munkát, és megakadályozza a nem kívánt aromák más élelmiszerekbe történő átadását. A vágódeszkák anyaga természetesen szabadon választható, de a praktikusság érdekében érdemes tálcás, fiókos vágódeszkát használni.

Alapvető kések

Három kés van, amely valóban nélkülözhetetlen minden szakács számára. Az első egy szakács kés, amely a legnagyobb és a hús felvágására szolgál; egy vágókés – a kis penge – és egy harmadik kés, amely egy szeletelő kés, és amelyet gyümölcsök és zöldségek hámozására vagy csíkokra vágására használnak. Feltétlenül végezzen kutatást a legjobb szakácskésekről. Ne feletkezzünk meg a kések tárolására alkalmas mágneses tartókról sem, hogy megóvjuk késeink tartósságát.

Precíziós mérleg

Bár valószínűleg megúszhatja egy jó régi mérőpohár használatát a receptjeihez, a legprecízebbek közül néhánynak megfelelő egyensúlyra van szüksége. Egyes hivatásos szakácsok még a folyadékot is mérlegelik, amikor ételt készítenek. Javasoljuk, hogy szerezzen be egy elektromos konyhai mérleget, így minden összetevőt megmérhet egy tálban, és csak állíthatja vissza a nullát.

Mintázós sodrófa

Süthet vele sütit vagy ropogós kenyeret, díszíthet vele vajat vagy kerámiát. Leteheti a polcra, vagy odaadhatja a legjobb barátjának / anyának / anyósnak / kollégának, és örömmel mosolyoghat az arcukra. A vésett mintás sodrófa az egyik legkelendőbb termékünk, és inspirálja vásárlóinkat minden korosztályban. Kedvesen és helyesen szeretik.

A vésett sodrófánk gyönyörű nézni. A fát gondosan megmunkálják, és sok szép részlete van.

Minden mintát nagy szeretettel terveztek.

A sodrófa kézimunka európai bükkfából. A lézer nagy pontossággal varázsolja a mintát és biztosítja a tökéletes eredményt.

Fontos, hogy minden felhasználás előtt dörzsölje meg a faanyagot növényi olajjal, hogy a tészta ne tapadjon a mélyedésekbe. Élelmiszerrel érintkezve biztonságos.

Agyag díszítésére is alkalmas kerámia készítésénél.

Modern konyhai kiegészítők

A további konyhafejlesztés egyik fő mozgatórugója a digitalizálás. Az eszközgyártók alkalmazásain kívül állítólag olyan személyre szabott asszisztensek, mint például az „Alexa” vagy a „Mykie” is, amelyet kifejezetten a főzéshez fejlesztettek ki, a konyhát „intelligens konyhává” alakítják. Tudják például, hogy mi van a hűtőszekrényben, milyen lesz az időjárás, és mennyi ideig kell a lasagne-nak a sütőben maradnia. Az intelligens hűtőszekrények nem csak a frissesség szerint osztályozzák az ételeket, hanem kommunikációs központokká is válnak, amelyek nemcsak bevásárló listákat állítanak össze, hanem üzeneteket is cserélnek a családdal. Már vannak olyan sütők, amelyek drasztikusan csökkentik a sütési időt a független hőmérséklet-szabályozás révén. A gyártók egy dologra figyelnek különös figyelmet ezekre az újításokra.

Tovább a blogra »